Hvordan jeg redigerer bildene mine

Jeg har lenge tenkt å skrive et detaljert innlegg om hvordan jeg redigerer bildene mine. Jeg har et notat som sier litt om hvordan jeg redigerer som jeg ofte har sendt til de som har spurt gjennom private meldinger på Instagram.

Ellers har jeg svart i kommentarfeltet med de appene jeg bruker som VSCO cam, Facetune og LD. Selv om man får vite hva slags redigeringsprogrammer man bruker så er det ikke alltid lett å redigere sine egne bilder. Man trenger som oftest en mer beskrivende tekst for å selv leke seg fram i de ulike appene. Hvert bilde er forskjellig og krever ulik redigering.

Før jeg går inn i hvilke apper og effekter jeg anvender vil jeg gi dere 3 tips:

 1. Ta bilder i dagslys. Dette har virkelig alt å si for å få et bra bilde. Med godt lys er man ikke avhengig av dyrt kamerautstyr heller. Her kan du knipse med mobilen. De fleste mobiltelefoner idag har et godt kamera som gir gode resultater dersom man tar bilder i dagslys.
 2. Ha en plan på hvilket type bilde du vil ta. Planlegging er ofte nøkkelen til at man klarer å skape et livlig bilde. Hva vil du ta bilde av? Hvilket utrykk skal bilde ha? Kanskje du kan pynte med blomster, pledd eller lys? Faktorer som bidrar til stemning.
 3. Ikke se i kamera. Ja, det høres kanskje litt rart ut, men jeg tror at terskelen for å ta bilder blir lavere dersom man ikke ser i kamera. Skal du ta bilde med kjæresten for eksempel kan det være lettere dersom han kysser deg på kinnet mens du ser ned, at dere leier og ser utover havet osv. Hvis du tar familiebilder kan det være en ide å gjøre noe morsomt mens dere tar bilder. Igjen ved å ikke se i kamera vil man skape et naturlig bilde som fanger øyeblikket.

Så over til redigeringen som er noe av det viktigste. Dersom du leier inn en fotograf kan du være sikker på at bildene er redigert når du får bildene du har betalt for. Redigering er viktig, men trenger ikke være så veldig vanskelig 😉

Appene jeg bruker:

VSCO cam:

Her bruker jeg filter A5 som jeg drar ned til ca 7,5.

Men før jeg anvender VSCO filteret tar jeg bildet inn i Facetune (den Orginale). Dette gjør jeg for å lysne bildet og få frem kontrastene. Jeg går inn på filters -lighting og bruker Lighter, S-curve, Gamma og Cool. Her ser du fort hva som blir fint. Ikke overdriv eksponeringen. Ofte tar jeg på Darken for å få det litt mer naturlig som du finner på samme sted.

I denne appen kan man også bruke Whiten og details. Dersom det er noe gult i bildet fjernes det ved bruk av whiten. Helt genialt! Du kan bare bruke fingeren rett på skjermen for å viske vekk det gule. Under ser du hvordan jeg har brukt whiten for å få frem den hvite snøen og skape et lysere og skapere bilde ved å gå forsiktig over med details.

Deretter lagrer jeg bildet og anvender VSCO cam filter A5 som nevnt over. Hvis du foretrekker bilder som har en varmere tone kan jeg anbefale filter A6. Superfin den også!

Så over til effekter.

Jeg elsker å leke med ulike effekter og viser nå mine favoritt-apper som gir shimmer, solskinn, snø og en støvete effekt.

LD (lens distortions)

Principle Light Hits:

Her bruker jeg light hits for å skape solstråler inn i et bilde hvor det faller seg naturlig.

Classic snow:

Denne bruker jeg ofte når jeg har tatt bilder i snø. Det skaper en dybde og gir en utrolig fin effekt.

Shimmer:

Shimmer bruker jeg på bilder tatt ute, spesielt i sollys. Jeg syns det gir en fin effekt.

Denne appen er super enkel å bruke. Igjen ikke overdriv. Dra ned styrken ved å bruke “opacity og contrast”

MEXTURES

For å skape denne støvete effekten så bruker jeg appen Mextures og velger GRIT AND GRAIN og går på BLIZZARD. Her kan du trykke nederst til venstre for å teste ut hva som blir finest.

PicMix

Her er det litt mer avansert. I denne appen kan man rett og slett legge inn bilder oppå hverandre. Man kan legge inn en blomst, såpebobler, lys osv. Selv laster jeg ned ulike png bilder av såpebobler, blomster osv og limer dem inn i bildet. Jeg hadde for eksempel et bilde av med og Christoffer fra en jobb jeg gjorde hvor jeg ikke vil ha med produktet men ha fokus på oss to. Så da limte jeg inn en blomst 😉 Her har jeg redigert som forklart over og brukt filter A5. I det andre eksempelet ser du at jeg har redigert inn såpebobler og sollys og tredje hvor jeg har satt inn en måne og noen lys.

Kos dere med redigeringen, ikke vær redd for å teste ut litt forskjellige effekter og skriv kommentarer under her hvis dere lurer på noe 😉

Jeg hjelper deg mer enn gjerne!

4 Comments

 1. Ser du har lagt ut åssen du redigere bildene her, men så lurte eg på når du bruke appen PicMix. Kor finne du png bilder av såpebobler, blomster osv som du skreiv ? ✨

  1. Monica Nyhus

   Hei skjønne 🙂
   Jeg la ut litt mer detaljert om hvordan du bruker appen. For å få png bildene kan du enkelt søke på Google. Png bubbles free også får du opp masse. Dermed lagrer du og limer de inn med å legge til «layer» i picmix appen 🙂 Lykke til 😘

 2. Så gøy at du deler 😍

  Kunne du lagt ut bilde av appen, var så mange på play butikken 😘

  1. Monica Nyhus

   Hei Iselin.
   Da har jeg lagt inn bilde av alle appene jeg bruker, samt picmix og hvordan den brukes 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *