Er jeg en dårlig mamma?

Det er så mye negativitet om dagene. Alle har en mening og den skal ytres. Vi kaster ut vonde ord uten å tenke på konsekvenser. Så lenge man kan begrunne det hele med at “dette er min mening.” Så kommer vi unna med det meste.

Det er helt i orden at man har full frihet til å ytre sin mening. Personlig tror jeg mange meninger ytres uten å tenke seg om. Den siste tiden har det vært så ekstremt mye negative kommentarer og stygge påstander. Mange av disse rettet mot andre mødre. Noe som gjør ekstra vondt. Det er helt utrolig hvor greit det er blitt å slenge dritt om andre.

At man syns synd på barna til vedkommende på bakgrunn av et bilde og kommer med påstander om at man er en grusom mamma. Nå er det nok! Disse kommentarene er ikke rettet mot meg, men jeg kjenner at jeg får vondt i mammahjertet. Noe som igjen får meg til å tenke på hvor vondt dette må være for vedkommende det gjelder.

Har vi sluttet å bry oss? Er vi blitt såpass kalde at vi ikke tenker på hvordan disse stygge kommentarene kan påvirke de det gjelder? Bryr vi oss ikke når det ikke gjelder oss selv? Sier du ifra når du ser noe som virker urimelig og urettferdig?

Det er greit at man kan lære seg å ikke bry seg og kanskje er det forventet av en offentlig person? Igjen tenker jeg enda mer på hvordan vi voksne holder på. Voksne mennesker som slenger dritt om andre voksne mennesker. Voksne mennesker som tror at de er så mye bedre enn andre. Som tar seg den frihet til å si at en annen mamma er en dårlig mor. Voksne som sammen ler av et annet menneske uten å tenke på konsekvenser. Dette er en oppførsel som vi lærer barna våres og det skremmer meg.

Det kan godt hende at mange tenker at jeg er en dårlig mamma. På bakgrunn av at vi har ulike meninger og at vi legger ut bilder sammen med barna våres. Jeg respekterer at vi har forskjellige synspunkter, men jeg har ikke respekt for mennesker som skriver og sier stygge ting uten mål og mening. Dette ser man så mye av den siste tiden og det er utenfor min forståelse. Hvis du fokuserer på alt det negative, så vil du etterhvert få masse negativt din vei.

Det er aldri ok å si at noen er en dårlig mamma. Jeg tror med sikkerhet at de fleste mødre gjør så godt de kan. Jeg tror at kjærlighet, tid og tilstedeværelse er tre viktige faktorer som gjør at man som barn har det godt. Hvem er vi til å trekke konklusjoner om et menneske vi ikke kjenner?

Selv om mange av oss er flinke til å være rause med hverandre, så er det ofte den ene vonde kommentaren man husker. Påstander om at man ikke er en god mamma må være av verste slag.

Husk å være snille med hverandre. Det kommer ingenting godt din vei ved å snakke ned om andre. Til syvende og sist er det kun deg selv det går utover.

♥ 

Klem fra en mamma som absolutt ikke er perfekt, men gjør så godt hun kan.

20 Comments

 1. Charlotte

  Sender en stooor klem tilbake fra en mamma som også gjør så godt hun kan ❤️ Takk for at du tar opp et veldig viktig tema, og håper vi kan bli flinkere til å heie hverandre frem og støtte hverandre ❤️

  1. Monica Nyhus

   Hei Charlotte. Så utrolig god du er 🙏 Det betyr mye. Ønsker deg alt godt ❤️

 2. Charlotte danielsen

  Jeg sier meg helt enig med deg! Er alt for mye negativitet rundt om i verden desverre. Stå på! ❤ Alle er gode mammaer på hver sin måte. Du, jeg og alle andre🙏❤

  1. Monica Nyhus

   Kunne ikke sagt det bedre selv 🙏❤️ så sant ❤️

   1. Charlotte danielsen

    ❤❤❤

 3. You’re just wonderful, inside and out <3

  1. Monica Nyhus

   Åå takk min venn ❤️ savner deg!

 4. Det er blitt en folkesykdom det å skal ytre meningen sin bare fordi man kan. Om man ikke har noe fint å si, så hold fred! Har og sett meg lei på det, hva er meningen med å uttale seg om alt man ikke egentlig har peiling på? Nei vettu hva! 🤬

  1. Monica Nyhus

   Hei Silje. Så utrolig enig 🙏 Kunne ikke sagt det bedre selv! Du er god ❤️

 5. Verden er blitt ALT for flink til til å kritisere, peke finger og håne. Jeg er 100% for å fremme mennesker, støtte, vise engasjement og komplimentere. Er det noe jeg er uenig i, så kan jeg heller bare la være å bry meg. Vi er alle ulike, alle gjør vi ting på hvert vårt vis. Så lenge ingen kommer til skade skal man bare feie for egen dør!
  Kardemomme loven for the win altså!:P 😍

  1. Monica Nyhus

   Åå du er så god 👏🏼👏🏼👏🏼 JA!! Så utrolig enig med deg!

 6. Utrolig bra skrevet👏 Kunne ikke sagt det bedre selv😎❤️❤️

  1. Monica Nyhus

   Så hyggelig å høre ❤️ Tusen takk!

 7. Helt fantastisk innlegg skrevet av deg Monica! Stå på og fortsett med dette. Du er et nydelig menneske som jeg ser så høyt opp til. Godt vi har mennesker som deg! 🙏🏽🥰

  1. Monica Nyhus

   Åå hallo for en herlig kommentar å lese! Tusen hjertelig takk og alt godt til deg ❤️

 8. Sååå enig med deg! Utrolig flott skrevet. Så mange gode poeng👏❤️

  1. Monica Nyhus

   Så utrolig hyggelig å høre ❤️ Tusen takk!

 9. Om du er en dårlig mamma, vet du sikkkert svaret på selv. Ser at du prøver å vri diskusjonen om uheldig og skadelig eksponering av barn over til et forenklet spørsmål om dårlig/god mamma, det fungerer sikkert i enkelte kretser. Selv mener jeg at barns rett til privatliv går foran det meste, inkludert foreldres rett til inntektsgivende arbeid på SoMe. Du må gjerne hevde at foreldrene vet best hva som er bra for barna, men om det var slik, hadde alle barn hatt det godt, men slik er det jo ikke. Hvis ingen bryr seg når andre beviselig opptrer feil, bare ros og hjerter er godtatt som kommentarer, hva slags samfunn har vi da? Når man lever av noe som er såpass kontroversielt som å vise frem søte unger for penger, må man tåle konstruktiv kritikk. Det er verken hets eller hat, det er å heve sin stemme for de som ikke kan sloss for seg selv: barna.

 10. Bra skrevet👌🏼 Så enig👌🏼 Klem💛

  1. Monica Nyhus

   Tusen takk gode deg ❤️❤️

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *